2018 m. Kvietimas teikti paraiškas pagal Lietuvos ir Prancūzijos programą „Žiliberas“

2018 02 15 - 2018 05 17

Lietuvos mokslo taryba (toliau – Taryba) skelbia Dvišalio bendradarbiavimo mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros srityje Lietuvos ir Prancūzijos integruotos veiklos programos „Žiliberas“ kvietimą teikti paraiškas mokslo projektams, įgyvendinamiems kartu su Prancūzijos tyrėjais, vykdyti. Paraiškos priimamos iki 2018 m. gegužės 17 d. 17 val.

Kvietimo aprėptis

Kvietimas skirtas teikti paraiškas mokslo projektams įgyvendinti visose mokslo srityse.

Remiamos projekto veiklos

Pagal šį kvietimą skiriamos lėšos bendro Lietuvos ir Prancūzijos projekto vykdytojų trumpalaikių vizitų (iki 1 mėn. trukmės) į tarptautinio projekto partnerio instituciją Prancūzijoje ar Lietuvoje kelionės išlaidoms ir dienpinigiams apmokėti. Moksliniams tyrimams vykdyti ir kitoms veikloms lėšos iš programos neskiriamos.

Galimi pareiškėjai

Paraišką Lietuvoje gali teikti mokslinių tyrimų laboratorijos, mokslininkų grupės ar pavieniai mokslininkai kartu su vykdančiąja institucija ir tarptautinio projekto partneriais iš Prancūzijos. Vykdančioji institucija turi būti Lietuvos mokslo ir studijų institucija, kuri yra įtraukta į Švietimo ir mokslo institucijų registrą. Projekto vadovas turi būti mokslininkas.

Paraiškų teikimo tvarka

Paraiškos teikiamos abejose šalyse. Lietuvoje paraiškos teikiamos Tarybai. Paraiška Tarybai teikiama lietuvių kalba, užpildant formą elektroninėje sistemoje iki 2018 m. gegužės 17 d. 17 val. Kartu su paraiška teikiamas neatsiejama paraiškos dalimi laikomas privalomas papildomas dokumentas– vykdančiosios institucijos raštas.

Paraiškų rengimo ir vertinimo nuostatos

– Projektas turi prasidėti ne anksčiau kaip 2019 m. sausio 2 d., baigtis – ne vėliau kaip 2020 m. gruodžio 31 d. Ilgiausia galima projekto trukmė – 2 metai.
– Iš Lietuvos pusės finansuojamos projektų vykdytojų kelionės išlaidos (iki 435 eurų) į tarptautinio projekto partnerio instituciją Prancūzijoje ir Prancūzijos vykdytojų dienpinigiai (110 eurų parai) vizito Lietuvoje metu.
– Iš Prancūzijos pusės finansuojamos Prancūzijos projekto vykdytojų kelionės išlaidos (iki 500 eurų) į vykdančiąją instituciją Lietuvoje ir projekto vykdytojų iš Lietuvos dienpinigiai (110 eurų parai) vizito Prancūzijoje metu.
– Projekto lėšos turi būti planuojamos visam projekto laikotarpiui ir kiekvieniems kalendoriniams metams.
– Asmuo gali teikti tik vieną šio kvietimo paraišką kaip projekto vadovas ar kitas pagrindinis projekto vykdytojas.
– Paraiškos pildomos ir vertinamos remiantis Tarybos pirmininko 2018 m. sausio 29 d. įsakymu Nr. V-45 patvirtintomis Lietuvos mokslo tarybos mokslo ir sklaidos projektų konkursinio finansavimo bendrosiomis taisyklėmis ir Dvišalio bendradarbiavimo mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros srityje Lietuvos ir Prancūzijos integruotos veiklos programa „Žiliberas“. 

Su kvietimu susiję dokumentai skelbiami programos „Žiliberas“ tinklalapyje.

Gedimino pr. 3, 01103 Vilnius