Gimtadienio karštinė 

Renginio koncepcija ir instaliacija iš įvairių elementų, maisto ir valgymo potyriai


Darbo vadovas: Doc. Julija Mazūrienė 
Teorinė darbo dalis: Maisto potyrių dizainas: gimtadienio atvejis
Darbo vadovas: Doc. dr. Rasa Janulevičiūtė

Remiantis gimtadienio reikšmės analize pristatomas maisto potyrių dizaino projektas – renginio koncepcija ir instaliacija. Šventės dalyviams sudaromos sąlygos socialiai ir produktyviai praleisti laiką kartu. Erdvėje pateikiamas gimtadienio svečiams pritaikytas, supakuotas stalas – dovana: neštuvai, juodas ir baltas spalvinis kodas, vietoj torto - juoda ir balta duona porcijomis, maisto esencijų ir kremų abstrakcijos, valgomos gėlės, alternatyvios žvakutės šokolado ir alkoholio pavidale, gurkšniai šiaudeliuose, įgarsintas procesas. „Gimtadienio karštinės“ scenarijus ir priemonės padeda „išgyventi“ ir naujai patirti gimtadienį. Maisto potyrių dizainas provokacijos būdu gimtadieniui suteikia pridėtinę vertę - radikali estetika ugdo individo bei visuomenės sąmoningumą, o procesas – kūrybiškumą, bendruomeniškumą.